print

Een voorstelling maken voor Monnikenheide?

Ik zei al heel snel “Ja”
Wist ik veel waar ik aan begon.
Juist daarom begon ik er aan.
Onbezonnen en naïef.

Mijn wens was dat na de voorstelling, al was het maar één iemand, naar mij toe ging komen met een lichte verwarde blik in de ogen, mijn hand schudde met de woorden “Ik weet nog niet echt goed wat ik eigenlijk allemaal heb gezien, meegemaakt en gevoeld tijdens de voorstelling, maar ik  kan u alvast melden dat het alles is wat ik absoluut niet verwacht had en dat ik hier nog efkes niet goed van zal zijn.”

Onbezonnen en naïef werk ik verder aan het Oewist verhaal.
Ondertussen met bakken aan prachtige ervaringen.

Arne Baeck

Arne Baeck (°1985) trok vanuit de Kempen naar het verre Maastricht om te gaan studeren aan de richting ‘Theatermaker’. Later bleek de term ‘Regie’ beter op zijn diploma te staan – wat niet zijn beslissing was-,  gelukkig mocht er dan ook ‘Theaterdocent’ bij staan.

In 2010 mocht deze jongen de school verlaten via de grote poort. Gepakt en gezakt met een diploma en vier volle jaren aan ervaringen en vol goede moed om de theaterwereld te gaan veroveren, ging hij zowel aan de slag in het theater, als op de televisie.   Hij maakte verschillende voorstellingen bij fijne amateurverenigingen in het Antwerpse: Tejaterbende Oeps in Olen, KATO in Kapellen,… Tevens gaf hij als docent verschillende workshops via o.a. Opendoek. Daarnaast speelde hij enkele gastrollen in televisiereeksen (o.a. ‘Witse’ en ‘Wittekerke’) en in reclamespotjes (o.a. KBC). Ook speelde hij voor figurentheater De Maan in Mechelen.  

Arne was ook actief in het kunstenaarscollectief La Lluvia, waarmee hij in het Antwerpse enkele mooie evenementen organiseerde. Ondertussen richtte hij voor Monnikenheide te Zoersel het theaterproject ‘Oewist?’ op. Na drie mooie voorstellingen met én voor mensen met een beperking  is dit project uitgegroeid tot een heuse werking: een mooie dagbesteding, waar iedereen met al zijn mogelijkheden een plaats krijgt om te spelen en te schitteren. Na een lange dolende zwerftocht (letterlijk: Arne trok met een camionnetje via het zonnige Spanje voor enkele maanden door het kruidige Marokko) belandde hij in de keuken van feestzaal Smoutmolen te Zoersel. Hij ging daar aan de slag als kok, behaalde ondertussen de nodige certificaten om te mogen doen wat hij op dat moment aan het doen was en vertrok weer toen die eenmaal binnen waren. De keuken uit, het theater weer in! Hij ging aan de slag aan de kunsthumaniora te Hasselt en is ondertussen verbonden als docent drama aan de kunsthumaniora van Brussel. Vandaag is hij ook met veel vreugde verbonden aan het warme Kaaiman-nest in Turnhout.