print

Dagverblijf 

Monnikenheide biedt 30 volwassenen uit de regio rond Zoersel de gelegenheid hun weekdagen door te brengen in het dagcentrum Lora. Ze vinden een gevarieerd dagbestedingsaanbod op maat van hun interesses en mogelijkheden.
Twee leefgroepen bieden een vertrouwde uitvalsbasis om deel te nemen aan productieve, sportieve, creatieve en belevingsgerichte activiteiten met een open blik op de omgeving en verwondering voor de wereld rondom.
 

Dagindeling

Het dagcentrum is elke werkdag geopend van 8.30u tot 16.30u. In de mate van het mogelijke proberen we het vervoer van de cliënten van en naar huis in eigen beheer te organiseren.
 
De gasten komen ’s morgens aan in het dagcentrum om, na een kopje koffie, te beginnen aan hun ochtendactiviteiten die tot de middag duren. Na een warm middagmaal (betalend) of een eigen lunchpakket en een korte pauze beginnen de namiddagactiviteiten. Om 15.30u komt iedereen terug samen voor een vieruurtje waarna iedereen naar huis gaat.
 
De activiteiten in het dagcentrum zijn heel divers: koken, dansen, netbaltraining, snoezelen, productief atelier, senso, wandelen, zwemmen,… Aangeleerde schoolse vaardigheden worden onderhouden in de weetgroep en binnen de redactie van het nieuwskrantje.
 
Zowel in als buiten Monnikenheide nemen de gasten van het dagcentrum heel wat taken op zich. Zo zijn zij verantwoordelijk voor de brouwerstoer in de voorziening. Cliënten die er voor kiezen om zelfstandig buitenshuis te gaan werken, kunnen terecht bij de jobcoach van Monnikenheide. 
 
Naast alle bovenstaande vaste activiteiten, laat de ploeg van het dagcentrum geen kans onbenut om naar buiten te treden: optredens, feestjes, daguitstappen, sportevenementen,…  Als de gasten er zin in hebben en het kan georganiseerd worden, dan trekken ze er op uit!
 

Contact

Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan contact op met 

Sociale Dienst
03-311 77 67
Sociale.dienst.monnikenheide@emmaus.be